Olemme huomanneet mieheni kanssa, että neidillämme on selvästi omat mielipiteensä asioista ja myös omat lempparisanonnat tai toteamukset eri tilanteisiin. Päätinpä ihan listata näitä lemppareita, jotkut näistä ovat aika osuvia... :-)

Näistä sanonnoista käy ehkä selville sekin, että arjen pyöritys lapsen kanssa on ihan samaa sekoilua, asuttiin sitä sitten missä päin maailmaa tahansa. Voimia vaan kaikille vanhemmille, rankkaa se elämä lasten kanssa usein on, mutta ah, niin ihanaa ja palkitsevaakin, ainakin välillä :-)

Juu, mutta tässä meidän neidin lempparitoteamuksia ensin sujuvasti suomeksi:

- No niin isä/äiti! (kun neiti ensin on eri mieltä, mutta taivuttelun jälkeen suostuu kompromissiin)

- Älä pussaa mua enää isä/äiti! (liika pusuttelu on nyt pannassa)

- Lo-pe-taaaaah!!! (tätä huudetaan painottaen, jos isä/äiti halailee, hellittelee, kiusoittelee yli sietokyvyn..)

- En syö tätä, näyttää pahalta! (ruoan pitää tämän kulinaristin alun mielestä myös näyttää hyvältä)

- Saisinko.....? (kohteliaisuus kunniaan, mutta yleensä tämän sanan jälkeen voi tulla mitä ihmeellisimpiä pyyntöjä ja jos/kun vastaus on ei, niin saa kohteliaisuudetkin painua hiiteen...)

- Onko jotain jälkiruokaa? (tämä nyt on ihan vakio ja hirvee pettymys, jos ei kaapista löydy jotain herkkua... Tämä tyttö on kyllä aikamoinen herkuttelija)

- Saisinko makua? (saisinko lakua...)

- Perjantain jälkeen tulee LAU-AN-TAI!!! (viikonpäivistä tärkein on lauantai, eli karkkipäivä ja se kyllä viikonpäivistä on parhaiten muistissa ja vielä tuolla tavoin painotettuna...)

- No niin, valmis! (kun on syöty, leikit leikitty tai muuten vain tehty jotain valmiiksi asti)

- Heeeiii, laitatko valoooot! (tätä huudellaan koko aika, sillä eihän 3-vee vielä ylety katkaisimiin ja sitten juostaan isän kanssa milloin vessassa ja milloin tytön huoneessa valoja laittelemassa)

- Kakka tuli, LA LAA!!! (ja tähän laulantaan liittyy tarpeen esittelyä vessassa)

- Haluun kattoo lastenohmelmaa.. (toistuu noin sata kertaa päivässä ja nimenomaan lastenohMelmaa)

- Laitatko lastenohmelmaa, pliis! (toistuu totta tosiaan usein)

- Haluan toinen Caijjou/Little Bear/Dora/Sponge Bob/Muumi/ ihan mikä vaan... (siis lastenohjelmat ja leffat on tämän tytön mieleen ja äidin on pitänyt rajoittaa telkun edessä istumista)

- Pelataanko taas? (lautapelit on nyt in ja niitä sit sais olla aina pyörittämässä)

- Tuukko leikkiin minun kanssa? (toistuu monasti päivässä ja välillä äiti on just se tylsä: ihan kohta, oota vähän, ei nyt, älä koko aika marise, äitillä on nyt kiire tapaus... Voi lapsiparkaa... Kävi muuten just sekuntti sitten neiti kysymässä tätä ja tässä mä vaan raapustan tätä, huono äiti!)

- Tuu, äiti/isi tuu! (kun äitiä tai isiä kaivataan johonkin kiireesti)

- Tuu, tuu, tuu, tuu, tuu! (kun alkaa jo mennä hermo, jossei äiti tai isi heti tule, kun pyydetään)

- Mistä sinä ostit tämän? (ainainen kysely, joka tavarasta ja asiastakin)

- Mitä ostit  minulle? (jos äiti on käynyt yksin kaupungilla, niin aina ollaan käsi ojossa, valitettavasti äiti joutuu usein tuottamaan pettymyksen...)

- Ostitko minulle mitääään?? (tosiaan, aina ollaan käsi ojossa...)

- En halua enää asua täällä, haluan asua Suomessa!!! (näin käy aina, kun katsotaan videolta Suomipätkiä tai jos mummi tai pappa soittaa tai jos neidillä muuten vain on ikävä Suomeen...)

- Ikävä mummia ja pappaahhh!!! (tähän liittyy sitten itkun tuhrutusta ja marinaa, monasti iltaisin, mummien tai papan puhelun jälkeen tai väsyneenä alkaa tämä virsi)

- Nukutko tässä vielä kaksi minuuttia, pliiis? (nukkumaanmennessä aina omat rumbansa ja tähän kuuluu se, että isän tai äidin pitää usein sitten köllötellä vähän aikaa neidin huoneessa, ennenkuin prinsessa saa mukamas unen. Onneksi tähän touhuun ei usein kulu kuin minuutti tai pari..)

- Saisinko lasin vettä? (nukkumaanmenosta ei tule mitään ilman lasillista raikasta vettä!)

- Sä oot  mun paras kaveriiiii!!!!! (tätä neiti tykkää huudella ja laulella vanhemmille ja joskus kavereillekin ja LUJAA!!!)

- Sä oot niin pehmonen! (äitiä aina silitellään, kun ollaan sylikkäin ja äiti on kuulema tosi pehmoinen, johtunee näistä lisääntyvistä pehmokiloista, luulen...)

- Isä ei oo pehmonen, isä on karrrvanen! (isän ottaessa neitiä syliin, todetaan aina se, ettei isi ole se, joka on pehmonen, vaan se, joka on karvainen)

- Minä itte, lopeta äiti/isä! (pukeminen ja vaatteiden valinta on nyt neidin oma juttu ja äidin koettaessa puuttua siihen, tulee tällaista kommenttia. Onneksi sentään pääsemme usein kompromissiin, ettei neiti lähde esim. pelkissä leggareissa kouluun...)

- Minä en ole pieni tyttö, minä olen ISO tyttö!!! (jos erehdymme sanomaan, että mitäs äipän tai isän pieni tyttö tai jotain vastaavaa...)

- Isona minusta tulee: Opettaja/lääkäri/jalkapallon pelaaja... (uravalinnoista puhutaan ja noiden kolmen välillä vaihdellaan...)

------------------

Ja sitten niitä toteamuksia Teksasin murretta vääntäen enkuksi. Nykyisin on yhä useammin edessämme niitä päiviä, jolloin neiti puhelee mieluummin enkuksi (siitäkin syystä neiti aloitti juuri Suomikoulun):

- Two more minutes! (tämä virsi on aina leikkikentällä tai kylässä ja usein neidin kaksiminuuttinen on kyllä hivenen pidennettyä mallia...)

- One more time, pleaaaaseeee??? (ja samoin leikkikentällä, esim. liukumäessä tai keinussa, kun pitäisi jo sinne kotiin suoriutua)

- Actually... (nyt on tullut tällainen hieno painotesana neidille)

- Jesus this, Jesus that... (paikallinen kirkonkerho on tehnyt tehtävänsä, ja meillä jeesustellaan nyt sitten tämän tästä...)

- I love you mommy/daddy! (tätä kommenttia jaetaan silloin, kun neiti on oikein tyytyväinen ja muuteskin hyvällä päällä)

- Mommyyyyy! (tätä huudetaan, kun äiti hakee neidin kerhosta)

- Daddyyyyy! (tätä huudetaan, kun isä tulee töistä)

- Can I ....? (pyytää osataan nätisti enkuksikin, mutta jos vastaat väärin, niin seuraamuksista ei ole takuita...)

- Pleaaasseeee! (osataan ruinata sekä suomeksi että enkuksi)

- Thank You! (onneksi sentään jo osataan kiittääkin kahdella kielellä...)

- I don't want to... ( ostaan tosiaan maristakin sitten kahdella kielellä...)

- You're so cute! (äitiä aina ilahduttaa, kun tyttö sanoo äidille näin...)

- You're my sweetest honey! (osataan kyllä mairitella...)

- Come mommy/daddy, come and see! (usein houkutellaan ensin suomeksi ja sitten enkuksi, jos siltä tuntuu)

- Go Stars Go! (neiti on kova Dallas Stars fani ja tätä hoetaan, oli menossa sitten lätkä- tai vaikka amerikkalainen futismatsikin, eihän sillä nyt niin ole väliä...)

- Miska Muska Mickey Mouse! (neiti katselee mielellään Mikkiä ja tämä lause on joteskin jäänyt päälle, kauhistuneena äitikin huomaa tätä välillä huutelevansa)

- You're silly dad/mom! (jos iska tai äippä on neidin mielestä käyttäytyneet joteskin hassusti)

- I'm not a little girl, I'm a BIG girl! (nyt ollaan jo niin isoa tyttöä kahdella kielellä, että... voih!)

- When I'm big, I'm gonna be a soccer player/teacher/doctor (uravalinnatkin on jo melko selvillä kahdella kielellä, on se hyvä, että tytöllä nämä asiat on selvillä, toisin kuin äidillänsä...)

 

 

No juu, tässä ehkä ne suosituimmat jutut. Ja tätä listaa varmaan tulen vielä päivittämään, sillä koko ajan tulee uusia toteamuksia ja juttuja ja tästäkin listasta varmasti unohdin jonkun nasevan kommentin...