Tässä oikein maistuva ja kiva kanasalaatti, joka on myös helppo valmistaa.

Maistuva kanasalaatti kahdelle:

* 200-300g marinoitua kanaa (makusi mukainen marinointi, käyttämämme kana oli ns. southwestern marinoitua ja kivasti mausteista), suikaloituna

* 6-10 kirsikkatomaattia puolitettuna

* kevätsalaattia (tai haluamaasi salaattia/salaattisekoitusta)

* n. 100-200g pehmeää sinihomejuustoa kuutioituna (voit toki käyttää muutakin juustoa, jos et ole sinihomejuuston ystävä, mutta tässä salaatissa juju on juuri sinihomejuuston täyteläisessä maussa)

* Ceasar-salaattikastiketta

Ensin paistetaan kanasuikaleet pannulla kullanruskeiksi ja lisätään tarvittaessa suolaa. Kun kanapalat ovat jäähtyneet, ne kuutioidaan pieniksi kuutioiksi. Sen jälkeen laitetaan tarjoilulautasen pohjalle salaattia, päälle tomaatin puolikkaat, kananpalat ja maun mukaan pehmeää, kuutioitua sinihomejuustoa.

Meidän perheessä äippä käyttää selvästi iisimmin sinihomejuustoa, isukki se sen sijaan laittaa annokseensa miltei aina tuplamäärän sinihomejuustoa (tai mitä tahansa juustoa). Sinihomejuustoa laitoimme tällä kertaa siksi, että se tuo kivasti syvän ja täyteläisen säväyksen tälle kanasalaatille.

Salaatinkastikkeena käytin kevyttä ceasar-parmesan salaatinkastiketta ja maistui, taas kerran!

1257810.jpg