Nyt alkaaa mammallakin jo PhotoShop avautumaan ja eilen tunsin jopa jonkinasteista onnistumisen tunnetta, kun olin tunneilla ja saimme viimeistellä ensimmäistä projektiamme itsenäisesti.

Tuntui vihdoin, että jess, mä tajuun tästä ohjelmasta vihdoin jotain!!!

----------------------------------------------

Tässä yksi kuva, jolle tein ihan peruskuvankäsittelyä.

Otin tämän kuvan, kun neiti oli noin puolivuotias, enkä ollut oikein tyytyväinen kuvan laatuun, kun kuvan perusilme jäi niin tummaksi ja latteaksi. Tein muutaman muutoksen PhotoShopilla ja kuvan ilme on jo nyt ihan erilainen.

1331578.jpg

Yllä alkuperäinen kuva, jossa värisävyt vähän tummat.

1331759.jpg

Ja tässä kuva, johon tein pikaisesti pari muutosta. Edelleen kuvaa voisi muokata, mutta jo muutamalla peruskikalla kuvan tunnelma muuttui aika tavalla valoisammaksi.

Muutin kuvan taustaa valoisammaksi, silmiin toin vähän väriä ja hiuksiin ja kasvoihin valoa. Syvensin puvussa vihreää sävyä sekä vaaleanpunaisia koukeroita. Ja lopuksi vielä korjasin nuo pienen varpuliinit, jotka olivat tosi tummasävyiset ja sain niihinkin vähän vaaleamman sävyn.

PhotoShopilla voi tehdä ihan peruskuvankäsittelyä ja ohjelma tarjoaa myös helppokäyttöisiä ja täysin automaattisia adjustmentteja. Manuaalisesti kuvia voi muokata vielä tarkemmin, ja siinä jo pääsee vaikuttamaan kuvien ulkonäköön aika tavalla. Manuaalinen kuvankäsittely on vähän aikaavievämpää, mutta tuloskin on usein tosi kaunis. 

Ihana ohjelma, joka tarjoaa loputtoman määrän mahdollisuuksia kuvien manipulointiin ja ihan tällaiseen peruskäsittelyynkin... :-)