Matka Suomeen lähestyy ja monet erilaiset mielikuvat täyttävät jo pienen pääkoppani...

Kuten saunominen.

Kaikessa hiljaisuudessa saunan lauteilla istuminen.

Himmeässä valaistuksessa.

Minä ja saunaolut.

Hikoillen, nauttien, rentoutuen ihan täysillä.

Välillä happea ulkokuistilla haukaten, sitten taas saunan lämpimään syleilyyn palaten.

Aaah!

Can't wait!!!

----------------------------------------------------------------------------

Teksasissa ei juuri harrasteta saunomista, johtuisiko sitten siitä, että täällä on saunan tunnelmaa ihan omasta takaa kesäkuukausina, mittarin paahtaessa neljässäkymmenessä ja ylikin.

Ja jos täällä saunotaan, niin pääsääntöisesti kuntoilun yhteydessä ja usein vielä kuntoasut päällä.

Muistan kuinka edellisessä taloyhtiössä saimme usein tyttöporukalla saunoessamme seuraksemme kunto-asussa olevan amerikkalaisen, joka ääneen kummasteli meitä uikkaripukuisia naisia, aivan hiestä märkinä ja lisää löylyä lyöden...

Täällä mahdolliset saunatilat ovat taloyhtiöissä tai asuma-alueilla kuntosalien ja uima-altaiden yhteydessä. Eikä täällä tunneta yleistä saunaa, vaan miehille ja naisille on aina omat saunatilat. Tilat ovat usein yleisten wc-tilojen ja locker roomien yhteydessä, joten tunnelmakin on kuin uimahalleissa. 

Eikä täällä ole tosiaan mahdollisuutta saunoa perheen kesken. Joten saunominen on jäänyt täällä ihan nollaan. Joteskin tuntuisi muuteskin hassulta lähteä tästä ajamaan autolla ensin kuntosalille, hypätä saunaan ja ajella sitten saunan jälkeen takaisin kotiin.

----------------------------------------------------------------------------

Kyllä saunan kuuluu olla kodin yhteydessä...

Tässä olenkin miehelle huumorimielessä väläytellyt, että eiköhän kyhätä pieni saunantapainen tuohon takapihalle ja vilautella iltaisin pienelle saunalenkille. Olisi siinä taas naapureilla puheenaihetta kerrakseen.

Ja juttu kiertäisi lähikaduillamme tyyliin: Tunnetkos sinä ne takapihallaan alasti hyppivät suomalaiset, oh my goodness!