Pakko myöntää, että olen hyvän ruoan ja kuin myös viinin ystävä. Ja viime vuosina selvästi enemmänkin valko- kuin punaviinin ystävä.

Toki jos eteeni tulee murea pihvi tai vaikkapa lempparini ribsit, täyteläinen ja rikkaanviininpunainen punaviinikin maistuu, mutta kesäisessä säässä ja kevyitä kesäherkkuja maistellen valkoviini käy vain makuhermoilleni jollain tapaa paremmin.

-------------------------------------------------------------

Olikohan se nyt toissa kesänä, kun ystävättäreni, samanlainen nautiskelija ja kulinaristi kuin itsekin olen, suositteli heillä kyläillessämme tätä ihanan poreilevaa ja todella raikasta valkoviinia.

Jonka hintakin on kohdillaan, vain reilut 5 euroa pullo. Ja prosentteja on vain 9, joten ei ole kamalan vahva viini.

Käy kivasti seurustelujuomaksi, kuin myös salaattien, kala- ja kanaruokien seuraksi.

Ja suosittuakin tuntuu olevan. Helsingin seudulla oli viime kesänä niin suosittu viinimerkki, että välillä oli loppuunmyyty, ainakin juhannuksen aikaan.

Entisessä kotikaupungissani kysäisin ystävälliseltä myymälähenkilökunnan jäseneltä samaa, sillä täällä kyseistä viiniä on hyvin tarjolla. Mutta vastauskin oli yllättävä, sillä tätä viiniä tilataan aina suuria määriä suosionsa vuoksi.

En siis ole ystävättäreni kanssa ainoa tähän viinin makuun hullaantunut :-)

Viime talvena muistan harmitelleeni moneen otteeseen, kun Yhdysvalloista, tai ainakaan meidän kotikaupungistamme ei kyseistä viiniä löydy, kuin punaisena...

Joten arvatenkin olen täkäläisessä alkomahooli-liikkeessä vieraillessani nappaissut mukaan pullon lemppariani, Lambruscoa.

Suosittelen tätä valkoviiniä kaikille raikkaan ja poreilevan valkoviinin ystäville!

Tämä viini on tosiaan raikkaasti poreilevaa, ja korkkikin kuin kuohuviineissä. Mutta Lambrusco ei ole niin kuivaa kuin esimerkiksi monet kuohuviinit tai shampanjat ja hintaerokin on melkoinen!

1608489.jpg

Uusiutuneen logomerkintänsä vuoksi olin miltei kävellä onneni ohi. Riunite Lambrusco ja täydet 10 pistettä!!!

P.S. Kertokaahan kaikki viinien ystävät omia suosikkejanne, jos tulee joku kiva viini mieleen!