Kovasti on nyt ruokapainotteista tämä bloggailuni, mutta minä tosiaan uskaltauduin kokeilemaan ensimmäistä kertaa kinkku-voileipäkakun tekoa ja vaikka itse sanonkin, niin makoisaa tuli!
Kakun tein sen kunniaksi, kun isukki vihdoin ja viimein saapui Suomeen kanssamme lomaa viettämään. Ja on kuulkaas ollut eräällä pikkuneidillä (jos isommallakin) suu korvissa kuin Naantalin auringolla, kun seitsemän viikon eron jälkeen sai isukin takaisin...
Ja isin perässä on juostu koko aika. Ja iksu on kova, jos isukki on hetkenkin pois maisemista...
-----------------------------------------------------------------------------
Mutta kyllä se kakkukin tosiaan maistui ja hävisi kahvipöydästä alta aikayksikön!
Tässä vielä maistuvan ja helpon voileipäkakun ohje, jonka nappasin netistä.
HELPPO VOILEIPÄKAKKU
15 palaa paahtoleipää
kostuke: maito tai kasvisliemi
TÄYTE 1:
200g tuorejuustoa (käytin yrttimaustettua)
1 dl kermaviiliä
n. 50 g kinkkuleikkelettä siputtuna
TÄYTE 2:
150-200g ranskankermaa
n. 2 dl kurkkusalaattia
KORISTELU:
300g yrttimaustettua tuorejuustoa
kinkkuleikkelettä
kirsikkatomaatteja
kurkkua
silputtua persiljaa
tölkkimandariineja
OHJEET:
Leikkaa paahtoleivistä reunat. Aseta 3 palaa rinnakkaian ja kostuta maidolla (jos täyte kovin suolaista) tai kasvisliemellä. Sekoita täytteet ja levitä vuorotellen kerrosten väliin. Peitä kakku kelmulla ja laita esim. leikkuulauta kakun päälle painoksi. Jääkaappiin yön yli tai vähintään pariksi tunniksi.
Levitä kakun päälle ja reunoille tuorejuustoa ja koristele viimeiseksi vihanneksilla, hedelmillä ja tuoreleikkeleillä.
Tällainen siitä sitten tuli... Kyllä oli isilläkin suu korvissa, kun pääsi kakun kimppuun... :-)
Kommentit