Jos on väliin huolta ja harmiakin tällä pienen ihmisen elon tiellä, niin onneksi matkaan matkuu myös iloa ja nautintoakin. Ja nautinnoista suurimmat omalla kohdalla usein toteutuvat ihanien ruokien ja herkkujen muodossa...

Viikonloppuna tätini 60-vuotispäivillä saimmekin sitten herkutella massut pulleiksi ihanista tarjottavista, joista itselleni parhaiten jäivät ehkä mieleen maukkaalta maistuvaiset voileipäkakut.

Toinen oli perinteinen kinkku-voileipäkakku, kinkku- ja pikkelsitäytteellä, toinen oli kasvisvaihtoehto, joka oli myöskin erittäin maukas vaihtoehto. Täytteessä arvelimme olevan ainakin porkkanaa, iloisen oranssista väristään päätellen, mutta maku oli sen verran runsas, että arvelen, että täytteessä oli myös jotain muuta kasvista tai juuresta.

Kaiken herkuttelun lomassa iski päähäni ajatus, että minä tyttö haluan itsekin kokeilla voileipäkakun tekoa ja torstaiksi olisikin nyt sitten tarkoitus väsätä itse jotain samansuuntaista voileipäkakkua (ihan ekaa kertaa muuten... saas nähdä kuin käy) sen kunniaksi, että isukki saapuu vihdoin viimein Suomeen lomailemaan ja on aivan hupsuna voileipäkakkuihin.

Ajattelin kokeilla kinkku-voileipäkakkua ja löysinkin jo oikein kivan ohjeen netistä. Laitan sitten tuosta kuvaa ja reseptiä, jos nyt sattuu onnistumaan... hih.

Mutta en malttanut olla räpsäisemättä kuvia noista tätini juhlien makoisista voileipäkakuista.

1709437.jpg

Tässä siis se perinteinen kinkku-voileipäkakku, jossa mainiot koristeet yllä. Minut yllätti positiivisesti tölkkimandariinin ja ananaksen käyttö vihannesten ja juuston ohella... :-)

1709439.jpg

Ja tässä vihannes-voileipäkakku, joka myös oli oikein maittavaa. Huomaa tässäkin kakun päällä hauskat hedelmäiset vaihtoehdot. Purkkipersikkaa ja puolikkaita viinirypäleitä perinteisten vihannesten lisäksi.

Njam!