Kesän aikana vanhempani purkivat mökkimme pihapiirin vanhasta aittarakennuksesta edellisten mökkiläisten rakentaman saunan ja isäni kasasi aitan uudelleen, uusin villoin varustettuna ja hivenen korotetulla katolla.

Nyt on aitta mukava paikka vaikkapa kesän yllätysvieraille yösijaksi ja päätimme äitini kanssa kerätä sinne tyylille sopivasti vähän vanhempaa huonekalua ja pientä esinettä, joita nurkistamme löytyi.

1803469.jpg

Aitassa on vain tämä yksi pieni ikkuna.

1803475.jpg

Kun astuu sisälle aittaan, osuu silmiin ensimmäisenä tämä sivusta vedettävä talonpoikaissänky. Kyllä, on nähnyt elämää ja maalipintakin on jo vähän lohkeillut. Mutta jostain ihmeen syystä ihastuimme äitini kanssa tähän sänkyyn tällaisenaan ja toistaiseksi saakin olla rapistuneine maaleineen aitassa.

1803472.jpg

Äitini löysi kirpputorilta nämä kauniit pitsikuvioidut lintuaiheiset tyynyt, jotka sopivat mielestäni kivasti aitan tunnelmaan.

1803474.jpg

Aitan toisella pidemmällä seinällä on tuo ainokainen ikkuna ja sen vierellä tilaa juuri sopivasti vanhalle pyöreälle pöydälleni sekä kahdelle lastaussillalla röhnöttäneille antiikkituoleille, jotka sain kauppiaalta ilmaiseksi. Kauppias oli vain iloinen siitä, että joku vei vanhat tuolit pois. Siispä tässä voi hyvinkin todeta, että toisen romu on toisen aarre...

1803470.jpg

Vanhoista puusiivilöistä loihdimme tilataidetta ja laitoimme pienet pitsiliinat alareunaan, keräsimme tupasvilloja ja äitini asetteli ne kauniisti noihin hauskoihin, pikkuriikkisiin maljakoihin.

1803471.jpg

Vanhat länget ovat päätyneet vanhemmilleni joskus aikoinaan huutokaupasta, öljylamppu löytyi aitan vintiltä ja vanha puuastia on myös löytynyt aitan kätköistä.

1803473.jpg

Vanha pullo punoskorissaan on kirpputorilöytö parin vuoden takaa ja tupasvilloja tuli tosiaan kerättyä tänä kesänä teiden varsilta melkoinen määrä. Ovat mielestäni tosi kauniita luonnonkukkasia.