Tyhjensin eilisiltana pikkukameran muistitikun ja sieltä pukkasi silmilleni pari aivan ihanaa kuvaa. Siis tällaiselle herkkupyllylle ihanaa, sillä en muuten tiedä parempaa kuin Suomessa ravintoloissa tarjolla olevat pizzat! Njami!

Ne on niin ihanan OHUTPOHJAISIA, täytteitä juuri sopivasti ja maut kohdillaan!

Kun täällä meilläpäin on pizza usein tosi rasvaista ja suolaista ja paksua ja pöhöä (saa täältä toki thin crustiakin, mutta se pohja on vaan joteskin kovempi kuin suomalaisissa pizzerioitten pizzoissa), eikä ole sitä tonnikalaa tarjolla, eikä juuri sinihomejuustoa, eikä varsinkaan vuohenjuustoa tahi muita erikoisempia täytteitä, niin johan meillä lähti mopo keulimaan, kun Rossossa vähän pizzailtiin viimeisinä lomapäivinä.

Isommalla porukalla lähdettiin syöpöttelemään ja me sitten päädyimme tilaamaan ison pizzan miehen kanssa puoliksi. Ei vaan voinut vastustaa...

Alkupalaksi mies halusi vielä tilata tällaiset ihanat juusto-savuporokeitot, ja keiton ohessa tuli ihanan rapeaksi paahdettua ruisleipää. Maistuvaa oli tämäkin, ei voi muuta sanoa.

1849774.jpg

Mutta siitä pizzasta...

Jaoimme täytteet niin, että toisella puolen oli perinteisesti kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa, mutta toisen puolen täytteet valitsimme itse ja halusimme täytteiksi barbeque-broileria, vuohenjuustoa ja chilipippureita, niin aijaijai!

Oli muuten HIVENEN HYVÄÄ!!!

Ja pizza tuli ihanalla pizzakivellä korkealla tarjottimella (kuvista tätä ei harmi kyllä huomaa) ja valtasi kyllä puolet pöydän pinta-alasta.

1849776.jpg

Nyt sitten näen päiväunia näistä ihanista suomalaisten pizzerioitten ja ravintoloiden maistuvista pizzoista. Ja ensi kesänä lataan taas suun täyteen pizzaa, heti ensimmäísellä lomaviikolla, taatusti!