Tänä aamuna soitin miehelle ihan muissa asioissa ja yhtäkkiä hän alkaa kertomaan seuraavaa...

Suomessa on tapahtunut vähän ikävää. Nuori mies on ammuskellut Kauhajokelaisessa koulussa. 9 kuollutta ja kaksi vakavasti haavoittunutta. Käyhän katsomassa uutiset netistä.

Avaan Iltalehden, Iltasanomien, MTV:n ja Ylen nettisivut ja sieltä kohtaan surullisen näyn.

Nuori mies, ase ja kuolonuhrit.

Kyyneleet silmissä luen uutisista tätä murhenäytelmää, katselen uutislähetystä, jossa vakavailmeiset poliitikot ovat hallituksen hätäkokouksessa, jossa uutistoimittaja takeltelee ja jossa tunnelma on vakava ja miltei hämmästynyt. Kuinka näin pääsi TAAS käymään?

Ja vasta eilen poliisit olivat käyneet tätä miestä kuulustelemassa hänen internetissä levittämiensä videoiden johdosta, vaan eivät silti olleet ottaneet häneltä asetta pois. En tiedä millaiset säännökset poliiseilla on aseenkantoluvan poistamisen tai aseen haltuunoton suhteen, mutta jos ase olisi häneltä eilen otettu pois, olisiko hän tänään ollut ammuskelemassa? Olisiko hän saanut toista asetta haltuunsa?

Itse olen täällä järkytyksen keskellä pohtinut myös sitä, että kuinka jo toistamiseen Suomessa tapahtuu tällaista? Mikä saa nuoren miehen niin epätoivoiseen tilaan, että ainoana keinona nähdään toisten vahingoittaminen ja murheen tuonti niin monelle perheelle? Onko suomalaisilla nuorilla hyvä olla? Onko viranomaisilta ja hallitukseltamme jäänyt huomaamatta se, että kaiken kehityksen ja politikoinnin keskellä lapsemme voivat pahoin, heidän mielenterveytensä järkkyy, eivätkä he saa asianmukaista apua, AJOISSA!

Täällä istun järkyttyneenä tuijottaen CNN:llä virtaavaa uutistulvaa ja alareunassa juoksevaa Breaking News palkkia, jossa tälläkin hetkellä päivitetään tietoa Kauhajoen tilanteesta. Täällä ei vielä tiedetä tarkkaa kuolonuhrien määrää ja muutenkin tiedot ovat hajanaisia.

Mutta kas kummaa, aina nämä negatiiviset uutiset sieltä kotoapäin tänne tulvivat ja jo huomenna arvaan koulussa herättävän keskustelua, että meidän perhe on myös sieltä Suomesta. Sitähän jo viime vuonna minulle päiviteltiin, että kun siellä Suomessa sillä tapaa nuorimies menee ase kädessä kouluun ja ampuu opettajia, henkilökuntaa ja muita opettajia. Että eikös mekin oltu sieltä SUOMESTA???

Kun tähän vastasin eräälle äidille jotenkin tähän tapaan, että ehkä malli on otettu täältä Yhdysvalloista ja täällä tapahtuneista erinäisistä kouluammuskeluista, tämä katsoo minua kuin ihmetellen ja tuumaa: Mitä kouluammuskeluja täällä on ollut?

Haloo!!!!

--------------------------------------------------------------------------------------

Voimia kaikille teille siellä koto-Suomessa ja toivon, että perheet, joita tämä murhenäytelmä on koskettanut saavat asianmukaista apua ja tukea suuren suruunsa.

Ajatukseni ovat siellä Suomessa, enkä saa tätä asiaa mielestäni.

Olen järkyttynyt, olen surullinen, olen hätääntynyt suomalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin puolesta. Miksi tällaista pääsee tapahtumaan, miksei lasten ja nuorten mielenterveydellisiin ongelmiin puututa ajoissa?

Missä on vika?