Sunnuntai-aamuna meillä oli muutaman mamman kanssa leffatreffit.

Kello 10 aamusella. Läheisellä mallilla treffattiin.

Päätimme mennä katsomaan uutuuselokuvan Nights in Rodanthe.

Romanttinen chick flick-leffa, jossa pääosissa tunnettu näyttelijäkaksikko: Richard Gere ja Diane Lane.

1934394.jpg

Mitä tapahtuu, kun avioeroa uskottomasta miehestään (SVU:sta tuttu kasvo Christopher Meloni) harkitseva perheenäiti (Diane Lane) päättää lähteä pidennetyksi viikonlopuksi Etelä-Carolinaan ystävättärensä merenrantamotellia pitämään?

Mitä tapahtuu, kun motellin ainoaksi viikonloppuvieraaksi on tulossa uransa kääntöpisteessä oleva kirurgi (Richard Gere) ja nämä kaksi elämänsä muutostilassa olevaa ihmistä kohtaavat? Kuin sattumalta, kaukana kaikesta, vain he kaksi ja merenrantamotelli?

---------------------------------------------------------------------------------------

No, arvatenkin romantiikkaa on tiedossa, mutta myös kipeää elämäntilanteiden kohtaamista, kaipausta, tuskaa, katumusta ja suurta rakkautta.

Tarina ja elokuvan juoni ylipäätään saattaa kuulostaa melko kliseeltä ja uskokaa pois, myös itse elokuva on täynnä niitä, mutta kyllä tämä tarina mielestäni kuitenkin toimi hyvin.

Erityisesti minua kosketti vielä Adriennen (Diane Lane) ja hänen tyttärensä Amandan (Mae Whitman) lähentyminen elokuvan lopussa ja se sanoma, mikä tästä elokuvasta jäi minulle.

Sanoma, että rakkaus on voima, joka saa meidät liikkeelle. Oli sitten kyse äidin ja lapsen välisestä tai miehen ja naisen välisestä rakkaudesta. Rakkaus saa usein aikaan ihmeitä. Rakkaus saa meidät usein muuttumaan.

Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen elokuvakokemus ja herkkäluontoisille naiskatselijioille tiedoksi, ottakaa vaan ne nenäliinat mukaan.....

Ja traileri löytyy täältä:

http://www.youtube.com/watch?v=wABFdUIIxlw

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ennen elokuvan alkua katselimme myös muutamia trailereita teattereihin lähiaikoina tulevista leffoista, joista mieleeni jäivät erityisesti nämä.

1945197.jpg

Clint Eastwoodin ohjaamassa, tositapahtumiin perustuvassa Changeling-elokuvassa eletään 1920-luvun Yhdysvalloissa, tarkemmin sanottuna Los Angelesissa. Tarinassa epätoivoinen äiti Christine Collins (Angelina Jolie) koettaa löytää kadonnutta poikaansa, ja kun hänen poikansa vihdoin 5 kuukauden etsintöjen löydetään, äidillä on tunne, ettei lapsi olekaan hänen.

Tästä seuraa mutkikas polku, jonka varrella Christine kohtaa useita koettelemuksia. LAPD ei halua nähdä totuutta, vaan he haluavat sitkeästi eroon jutusta ja pitävät asiaa loppuunkäsiteltynä. Pian Christine päätyykin psykiatriselle osastolle ja hänen ainoana toivonaan on radio-ääni, pastori Gustav Briegleb (John Malkowich).

Traileri vaikutti erittäin mielenkiintoiselta, ja Jolien rooli vahvasti äidilliseltä ja aidolta. Joku aika sitten luin Angelina Jolien arvostelun hänen roolistaan tässä elokuvassa ja hänen suoritustaan kehuttiin aidoksi ja uskottavaksi, itse asiassa yhdeksi hänen parhaistaan. Mielenkiinnolla odotankin tämän elokuvan ensi-iltaa, joka on täällä Yhdysvalloissa lokakuun 24. pvänä.

Jos kiinnostuit, traileri löytyy täältä:

http://changeling-trailer.blogspot.com/

---------------------------------------------------------------------------------------------

1945181.jpg

He`s just not that into you-leffa on sitävastoin hulvaton romanttinen komedia, joka on täynnä tunnettuja nimiä. Vai mitä sanot tästä näyttelijäkaartista: Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Drew Barrymore, Scarlett Johansson ja Ben Affleck?

Trailerin mukaan luvassa on hulvatonta ja huumorimielessä toteutettua ihmissuhdesekoilua, nasevaa sananvaihtoa ja mitä kummallisinta tilannekomiikkaa. Pääosissa ryhmä kahden ja kolmenkympin tienoilla olevia nuoria aikuisia. Luulen, että tästä tulee taas yksi kassamagneeteista ja tämä leffa toimii varmasti iloisella ja railakkaalla tyylillään :-)

Tämä leffa saa ensi-iltansa tosin vasta 6.2.2009, eli siihen asti odotellessa voin vain katsella tätä...

http://www.youtube.com/watch?v=wwXYOr5ZYxc