Mistähän se tämäkin ajatus taas päähäni pälkähti? Johtuneeko ehkä siitä, että heräsin tänä aamuna jo kello neljältä saamatta enää unenpäästä kiinni.

Johtuneeko siitä, että avasin seuraavaksi tietokoneeni, Facebookin, edelleen Flixtersin (nykyään en enää muuten Facebookista jaksa innostua, mutta leffoja on kiva kirjata Flixtersiin ylös) ja arvostelin taas viimeksi katsomiani elokuvia.

Vai johtuneeko siitä, että olen vain yksinkertaisesti hassuna ns. Chick Flickseihin, eli rakkaustarinoihin, nyyhkyleffoihin, miksikä ikinä niitä nyt halutaankaan kutsua.

Ja kun katsoin toistamiseen erään jo miltei unohtamani (siis ihan järkkyä, että olen tämän elokuvan voinut miltei unohtaa, siitä iso miinus tälle mammalle), kauniin ja koskettavan rakkaustarinan, tämä ajatus ehkä lähti liikkeelle.

Minun tämän hetkinen, ehdoton ykkönen tässä kategoriassa on nimittäin tämä elokuva:

1883609.jpg

The English Patient, Englantilainen potilas.

Koskettava, repivä, intohimoinen, surullinen, unohtumaton, raastava ja kaunis rakkaustarina, jossa monta tarinaa nivoutuu yhteen. Elokuva on melko pitkäkestoinen, mutta jos kaipaat elämänmakuista tarinaa, suosittelen tätä elokuvaa. Pääosissa on mm. Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas, Juliette Binoche sekä Willem Dafoe, joista Juliette on yksi suosikkinäyttelijättäristäni. Hänellä on taito tehdä rooleistaan värikkäitä ja unohtumattomia, kuten tämäkin rooli ilmiselvästi on. Suosittelenkin tätä leffaa kaikille romantiikan ja rakkaustarinan nälkäisille.

Elokuva on ilmestynyt vuonna 1996 ja haali itselleen 9 Oscaria sekä lukuisia muita palkintoja.

10+ (Huom! Nenäliinat esiin!)

Jos uteliaisuutesi heräsi, etkä ole tätä elokuvaa vielä nähnyt, kurkkaapa vielä traileri:

http://www.youtube.com/watch?v=gMXFtHaVscM

--------------------------------------------------------------------------------------------

Lopuksi olisin vielä utelias tietämään, MIKÄ ON SINUN SUOSIKKISI tässä rakkaustarina-kategoriassa?

Mikä on SE ELOKUVA, joka on jäänyt mieleesi?

Mikä elokuva on sinusta katsomisen arvoinen rakkaustarina, ehkä jopa unohtumaton sellainen?