Syksy on saapunut Teksasiin ja se tietää sitä, että ulkonakin on mukavampi olla, kun tuo aurinko ei enää porota ihan taivaan täydeltä.

Tosin syksy tuo mukanaan myös hurrikaaneja ja Iken jälkiä siivotaan edelleenkin eteläisessä Teksasissa ja rannikkoalueilla. Moni on menettänyt kotinsa ja illalla kyynel silmässä katselin, kuinka eräskin nainen esitteli kotiaan tai mitä siitä oli jäljellä ja oli aivan toivottoman oloinen... :-( Iken jälkien korjaamisessa arvioidaankin menevän useita viikkoja ja esimerkiksi Galvestonin alueelle ei asukkailla ole asiaa luultavasti ainakaan viikkoon, jos toiseenkaan... :-(

Meille hurrikaani ei tosiaan tuonut mukanaan kuin sateita viikonlopun aikana ja sunnuntaina kelit alkoivat jo sitten viilentyä ja aurinkokin taas ilmestyi pilvien takaa. Tuntui ihanan raikkaalta avata aamulla ulko-ovi, kun vastassa ei heti ollutkaan paahtava kuumuus, vaan raikas aamutuuli.

Niinpä olemme ulkoilleet viime päivinä urakalla ja vieraammekin on ollut iloinen siitä, että aamuisin on viileää ja raikasta, kuten Suomessa kesäisin. Iltapäivisin onkin sitten vähän eri asia ja hikeä voi taas pukata...

Vieraan kanssa ollaan jo ehditty kokata, leipoa, shopata ja kuntoilla. Ja iltaisin ihan vaan chillata ja olla möllöttää soffaperunoinakin. Ilman ihmeempää kiirusta.

Monta asiaa olisi tarkoitus vieraan kanssa toteuttaa ja touhuta, mutta onhan tässä aikaa. Aina tuonne joulukuulle asti, joten no hätä! Ehtiihän tuota...

Laitan tässä vielä muutaman kuvan, kun perheen kanssa kävimme tässä joku aika sitten viehättävässä lähikaupungissa, noin tunnin ajomatkan päästä kotoamme.

Meidän metropleximmehan muodostuu kahdesta isosta kaupungista, jotka sijaitsevat miltei rinnatusten ja tässä toisessa ja meiltä katsoen kauimmaisessa on enemmän katuelämää, ravintoloita, kahviloita ja pubeja. Ja siitä syystä usein ajamme mieluusti pidemmän matkan tuohon toiseen kaupunkiin, jossa tunnelma on kivan rento ja tunnelmallinen.

1890739.jpg

Tässä ravintolassa kävimme pizzalla ja ruoka oli hyvää ja edullista.

1890733.jpg

Pizzassani oli mm. banaanipeppereitä, kanaa, sipulia ja tulista kastiketta. Maistuu paremmalta kuin näyttää... ;-)

1890735.jpg

Ilta oli kaunis ja lasitalojen seinistä heijastui auringon kauniisti värjääviä rakennuksia.

1890758.jpg

Keskustassa on kivoja kattoterasseja, joilta aukeaa hauskoja näkymiä pilvenpiirtäjien keskeltä.

1890747.jpg

Ihmiset istuivat drinkeillä ja syömässä, nauttien kauniista ja lämpimästä syyssäästä.

1890754.jpg

Tällä kattoterassilla oli hauska baaritiski, ikäänkuin kiven sisään rakennettuna.

1890750.jpg

Kattoterasseja riittää täällä joka lähtöön. Tämän kattoterassin listalla on esimerkiksi satoja eri olutmerkkejä...