Hei taas! Ja ihanaa, ihanaa, se on taas perjantai!

Viikko on vilahtanut ohitse taas miltei huomaamatta ja kyllä tuntuu taas ihanalta päästä viikonlopun viettoon. Tänään mies vie Suomi-vieraamme linja-autoasemalle, josta hän jatkaa matkaansa edelleen Tenneseehen ja viettää siellä vajaan viikon.

Saamme siis viettää viikonloppua ihan vain perheen kesken, vaikka huominen lauantai onkin taas täynnä ohjelmaa muutenkin, jalispeleineen, suomikouluineen ja jalistapahtumineen (coach appreciation day). Mietintämyssyssä oli lähteä perheen kesken jonnekin pienelle matkalle myöskin, mutta taidetaanpa jättää nyt väliin ja viettää viikonvaihdetta täällä kotinurkilla.

Niin muuten, hyvin on sujunut vieraamme kanssa, joskus aiemmin taisin lupailla tarinaa siitä, kuinka yhteiselo pitkäaikaisen vieraan kanssa menee. Ja sellaisen, jota edes tuskin tunsin.

Mieheni serkku (kolmekymppinen naisihminen) on siis kyseessä ja hän on vieraanamme aina joulukuun 6.pvään saakka, eli kolmisen kuukautta kaiken kaikkiaan.

Ja vaikka itse jo mietin mielessäni, että kuinkahan mahtaa yhteiselo sujua puolituntemattoman sukulaisen kanssa, niin hyvin on tosiaan mennyt. Alkukankeudesta päästiin aika nopeasti ohitse, ja vaikka alussa tuntui jotenkin oudolta, että ulkopuolinen osallistui kodin askareisiin, niin nyt siitä jo osaa miltei nauttia ja tuntuu aivan ylelliseltä, kun on yksi ylimääräinen käsipari tässä kotona auttamassa.

Olenkin jo mielessäni miettinyt, että millainenkohan shokki tässä on tiedossa, kun vieraamme joulukuussa lähtee takaisin Suomeen? Onko jo pian au-pair haussa? No heh hee, tuskinpa sentään, mutta nyt ymmärrän, kuinka paljon apua heistä on perheille ja etenkin monilapsisille sellaisille on.

------------------------------------------------------------------------------------------

Tässä muuten kiva juomavinkki, jonka vieraamme meille tässä taannoin kertoi. Tämän hän oppi itse paikallisilta Espanjassa asuessaan.

Hyvälaatuista punaviiniä ja hyvälaatuista kivennäisvettä, kaadetaan lasiin ja nam! Tosi raikas viinijuoma on valmis!

Itse olin ensin vähän epäluuloinen, että jaahas, kuinkahan se viini on ihan vesimäistä litkua tämän kivennäisveden jälkeen, vaan oli kyllä tosi raikasta ja kupliva kivennäisvesi toi ihan uutta sävyä viiniin.

1983382.jpg

Hyvää oli ja helppoa, kannattaa ainakin kokeilla!

---------------------------------------------------------------------------------

Ja sitten niihin mieheni kannustaviin sanoihin. Taas kerran...

Eilen ajattelin laittaa vähän lämpimämpää vaatetta päälle (täällä on selvästi syksyn merkit ilmassa, aamuisin vain jokunen aste plussaa ja tuuli puhaltaa koleasti) ja löysin neulelaatikon kätköistä viime talvisen suosikkiliivini, kauniin harmaan neuleliivin/mekon, joka on kiva pujauttaa vaikkapa valkoisen trikoopaidan päälle.

Ja mielestäni oli ihan toimiva juttu, ainakin viime talvena.

Mutta juu, mies sattui olemana kanssani vaatehuoneessa ja katseli touhuani kiinnostuneena. Ensin trikoopaita päälle, vartalonmyötäinen, kiva sellainen. Miehen suusta kuuluu jotain tähän suuntaan: Hm-hmm...

Sitten ajattelen laittaa sen viime talven suosikin tämän trikoopaidan päälle. Olen innoissani. Harmaa, yläosastaan vartalonmyötäinen, alaspäin levenevä liivimekko. Kaksi kivaa taskuakin siinä edessä. Tosi kiva, ajattelen mielessäni.

Tosin sitä pukiessani alkaa näyttämään siltä, että lantion seutuni on ehkä hivenen leveämpi kuin viime talvena, mutta en luovuta, vaan haluan nähdä, miltä lopputulos näyttää. Mies katselee edelleen kiinnostuneena tätä touhuamistani, hymynkare nousee pian hänen huulipieleensä ja sitten se tulee: 

No jopas sulla on tosi kiva navettamekko!

No hei, kiitti paljon! ärähdän miehelleni,enkä voi toisaalta olla nauramatta, sillä kyllä kait se jo minäkin tajusin siinä vaiheessa, ettei tuo liivimekko oikein mallannutkaan minulle. Ja sinne lensi navettamekko neulelaatikon pohjimmaiseksi ja vaatetus muuttui johonkin ihan toisenlaiseen.

Mutta c'moon, mikä siinä on, että aina pitää tuolla tapaa möläyttää, mitä sylki suuhun tuo? Itselle ei tulisi mieleenkään sanoa miehelle, jotain tämänsuuntaista että: Hei tosi kivat Erkki-pöksyt sulla, tai hei, mä tykkään tost sun Jukolan Jussi hiustyylistä!

Lähdenpä tästä katsomaan, mitä navettavaatetta tuolta vaatehuoneesta taas päälleni tänään laittaisin...

Mukavaa viikonloppua toivotellen!

Sari