Elokuvissa, 3-vuotiaan kanssa, ihan omasta halusta, ei apuaaahhh!!!

Joo, myönnetään, tuo ajatus kävi kyllä päässäni, kun viime kesänä ensimmäistä kertaa astuin tyttäreni kanssa elokuvasaliin, mutta enpä tuota kehdannut ihan suoraan ranskalaiselle ystävättärelleni (joka kutsui meidät matkaansa oman tyttärensä synttäripäivänä) myöntää, vaan kiltisti astuin elokuvasaliin ja arvelin, että tästä voipi tulla vielä mielenkiiintoisstaaaaa...

Mutta mitä ihmettähhh????

Neiti istui paikallaan kuin tikku, lumoutuneena, kikatellen ja kiljahdellen, ystäväänsä kädestä pitäen ja popcornia ja nameja mutustellen.

Äiti oli ihan äimänä ja päätti heti siltä istumalta, että tätä harrastellaan toistekin!!!

Ja ihan totta, täällä elokuviin (siis lastensellaisiin) tullaan vauvojenkin kanssa, ja rattaita saattaa joskus olla eturiveillä tungoksiin saakka. Eikä se ole muuteskaan niin vakavaa, kun ollaan lasten kanssa liikkeellä.

Siellä saattaa yksi juoda tuttipullosta, toinen vähän purnata vanhemmille, kolmas hihkua elokuvan lumoissa (meidän neiti kuuluu tähän ryhmään...) ja neljäs lähteä kotiin ennen elokuvan loppumista...

Hmm, mutta jos kaipaat sitä hiirenhiljaista, äänetöntä elokuvasalia, niin en suosita menemään lastenelokuviin, ainakaan Yhdysvalloissa...

Eilen oli meno samansorttista. Pieniä silmäpareja, rattaita ja vanhempia. Ja kaikki yhtä innostuneita ja elokuvan lumoissa, niin isommat kuin pienemmätkin. Silmät suurina ihmeteltiin vihannesmerirosvoja, jotka hoippuivat ja hyppivät piirretyssä kuin oikeatkin roistot. Äitiä vähän huvittivat nämä kädettömät ja jalattomat, pomppivat parsakaalit, tomaatit ja perunat, mutta lapset olivat haltioissaan (mikä tietty kaikkein parasta!)

Eilen muisteltiinkin elokuvia, joita olemme viime kesäisen "koekerran" jälkeen käyneet teatterissa saakka katsomassa ja rohkenin ne tähän jopa listata... Perässä omat kommenttimme, 3-veen leffakriitikon avittamana.... :- )

1. Ratatouille (on jo 3-vuotiaallekin mielenkiintoista katsottavaa, hassu rotta kokkailee Ranskassa..)

2. Bee movie (IHAN EHDOTON YKKÖNEN TÄSSÄ TALOUDESSA!! Väriä, vauhtia ja hauskoja amppareita..)

3. Enchanted (Giselle prinsessa seikkailee New Yorkissa, ei oikein innostanut 3-vuotiasta... Piirretty muuttui tavalliseksi elokuvaksi, eikä jaksanut enää sitten innostaa tätä prinsessaa...)

4. Alvin and the Chipmunks (oli oikein hauska elokuva, pikkuoravat vauhdissaan ihmisten maailmassa, oravat oli elokuvan ainoat animoidut hahmot ja tosi hauskoja!)

5. Pirates who don't do anything: A veggie tales movie (hassut vihannekset seikkailevat tässä piirretyssä, sopii hyvin 3-veellekin)

Niin että seuraavaa elokuvaa odotellen...

Ja ihan OMASTA tahdosta, sillä myönnettäköön, tämä mamma nauttii tyttärensä tavoin lastenelokuvien värikkäästä ja riemukkaasta maailmasta :-)

Alla vielä kuva leffateatterista, jonne eilen suuntasimme...

1243323.jpg