Ajattelin sitten ensimmäistä  kertaa tehdä itse pashaa, vaikka täällä rahkan löytäminen on ollut tähän saakka oma haasteensa.

Ystävättäreni vinkistä käytänkin nykyisin ruoanlaitossa/leivonnassa rahkan sijasta kreikkalaista Voskos-juustoa, jota löytyy kaupasta helpommin ja joka toimii kuten rahka.

Ja taiteilemani pashakin sen todistaa, nimittäin hyvältä maistui...

1400505.jpg

 

PÄÄSIÄISPASHA (ohje Kotiruoka-kirjasta):

2 munankeltuaista

50 g voita

1 rkl sokeria (itse laitoin enemmän, kun tykkään imelästä)

1 dl kermaa

250 g rahkaa (Ameriikan asukit voivat korvata tämän Voskos-jogurtilla, saa Sproutsista)

0,5-1 dl rusinoita

0,5 dl mantelirouhetta

(1-2 rkl sitruunamehua)

Sekoita keltuaiset, kerma ja sokeri kattilassa. Kuumenna, kunnes seos sakenee. Sekoita koko ajan. Nosta liedeltä ja lisää voi nokareina koko ajan sekoittaen. Lisää rahka ja makua antavat ainekset.

Kaada kostealla sideharsolla vuorattuun muottiin, siivilään tai kahvinsuodattimeen. (itse käytin suodatinpusseja sideharson korvikkeena...) Nostele harson reunat pashan päälle. Pane pasha kylmään painon alle valumaan noin vuorokaudeksi. Aseta pashan alle lautanen valuvaa heraa varten. Kumoa pasha tarjouluvadille ja koristele haluamallasi tavalla.

Suureen pashamuottiin tarvitset 2-3 kertaa enemmän pashaa. Itse tein annoksen kaksinkertaisena ja riitti hyvin kolmelle henkilölle ja jäi vähän huomiseksikin.