Ihan tavanomaisesta ja jokapäiväisestä supermarketin ostosreissustakin voi saada varsin mielenkiintoisen, etenkin jos satut aiheuttamaan kassajonon etenemisessä pientä viivästystä...

-----------------------------------------------------------------------------

Olimme jo miltei kassalla ja minä nappasin viime metreillä kouriini loppuunmyyntihyllystä hajuvesipullon, viimeisen kappaleen, testerin ja päätän kysäistä kassaneidiltä, josko voivat myydä testerin tuolla samalla alehinnalla, tai ehkä jopa vähän alemmalla hinnalla.

Tuumaan asiasta miehelleni ja takanani oleva nuorehko mies alkaa samantien esittämään asiasta eriäviä mielipiteitään.

Puhelee hänen takanaan olevalle neidille tähän tyyliin: On se kyllä tosi ikävää, että tulee tällaista turhaa viivästystä, kun on itsellä tosi kiire tässä.

Minä en ensin tajua, mitä nuori mies hourii ja kannattelen hajuvesipulloa kädessäni, kassaneidin vielä naputellessa muita ostoksiani kassakoneeseen. Siis enhän tässä vaiheessa ole edes aiheuttanut vielä mitään viivästystä...

Edelleen mies jatkaa: Kun tässä on tätä kiirettä kovasti nyt, että on tämä odottelu kyllä aika inhottavaa!

Nyt on vasta edessä se hetki, jolloin näytän kyseistä hajuvesipulloa kassaneidille ja tämä mies on jo useaan otteeseen jaksanut marista asiasta ääneen, vaikkei kaverin ole tässäkään vaiheessa tarvinnut vielä yhtään ylimääräistä odottaa.

Siispä pieni piru herää sisimmässäni, enkä minä aio pitää mitään ylenmääräistä kiirettä tämän asian kanssa. Minua nimittäin alkaa jo huvittamaan tämä tilanne, enkä aio antaa tämän kiusankappaleen häiritä itseäni...

Kysyn asiallisesti testerin hintaa/mahdollista ostomahdollisuutta ja kassaneiti osoittautuukin murtaen suomea puhuvaksi ulkomaalaiseksi harjoittelijaksi, katsoo minua surkeasti ja toteaa, että hänen on kysyttävä asiaa kosmetiikka-osaston pitäjältä.

Minua tämä ei haittaa, sillä voin kyllä SEN VERRAN odottaa ja pyydän häntä ystävällisesti varmistamaan asian.

Jolloin takanani oleva mies ja hänen vastaavasti takanaan oleva nuori nainen marisevat yhteen ääneen, aina enenevissä määrin:  On tämä odottaminen kyllä ihan naurettavaa. Pitäisi ymmärtää, että tässä on ihmisillä kiirettä!

Ja kuinka ollakaan tämä kaveri alkaa yhtäkkiä kovaan ääneen kyselemään kassaneidiltä, että: Voisitte kyllä kesken tämän toisen asiakkaan ottaa minut tähän väliin, kun on tosiaan ihan HIRVEÄ KIIRE TÄSSÄ!

Ja kun se ei onnistu, mies alkaa kovaan ääneen huutamaan viereiselle kassaneidille, että: Pääsisinkö tähän väliin (siis huomioonottaen että toisella kassalla oli  perheenäiti ja isä vielä suorittamassa ostoksiaan) maksamaan, kun TÄLLÄ KASSALLA NYT TUNTUU KESTÄVÄN!

Siis Whatta F***????, käy jo väkisinkin mielessäni...

----------------------------------------------------------------------------

Ja kuinkas sitten kävikään?

Nimittäin juurikin sillä viereisellä kassalla maksamassa oleva perheenisä menettää juuri kohta hermonsa tähän mankujaan ja toteaa: Hei kaveri, relaa ny vähän! Sä häiritset nyt jo kaikkia asiakkaita tuolla jatkuvalla marinallasi!

Ja tästähän se riemu vasta alkaa. Takanani oleva nuorimies menettää nyt täysin malttinsa ja huutaa
perheenisälle:  Mitä sä tähän sotkeennut! Tää juttu ei kuulu sulle pätkääkään.

Ja perheenisä: Hei lopeta jo pikkuhiljaa. Kukaan ei jaksa kuunnella sua! Ja jos se odottaminen on tosiaan hiin KAMALAN VAIKEAA, mene ostamaan eväsleipäsi jostain muualta, hei!

Johon takanani oleva: Kukas sä luulet olevasi? Alaks sä täs nyt kingeilemään! Uskomatonta!

Jolloin minäkin naurahdan, että: Uskomatonta tosiaan!

Ja kaveri takanani: Kyllä, aivan uskomatonta! Ja kai se on tosissaan mentävä toiselle kassalle, kun tämä nyt on näin vaikeaa!!!

Toteankin hänelle hyvin rauhallisesti, että: Sitä kannattaisi nyt varmasti jo harkita.

Ja jo kohta tämä tuulispää ja hänen takanaan oleva kannattajajoukko katoavat näkymättömiini edelleen muputtaen ja niskojaan nakellen. Voi kiesus!

Viereisen kassan perheenisä vielä mulkoilee nuoren miehen perään ja katoaa jo kohta näkyvistä.

-----------------------------------------------------------------------------------

Mutta olihan episodi ja muistan tämän kauppareissun kyllä taatusti pitkään...

Kaikkea voi yksi hajuvesi-testeri saada aikaan. 

------------------------------------------------------------------------------------

Enkä malta olla mainitsematta, että koko tämän episodin ajan kolmannelta kassalta kuului oikeaan korvaani seuraavanlaista, vanhamiehen matalaa valitusta:

Tämä kahvipaketti oli euro ysiysi, kassaneiti. Laittaako se kassaneiti siihen hinnaksi sen euro ysiysi? Kuuleeko se kassaneiti? Se kahvi oli sen euro ysiysi.

Euro ysisyi!!! Euro ysiysi!!!

Seuraavaa supermarket-käyntiä erittäin mielenkiinnolla odottaen...

Niin ja kaikki kassavirkailijat: I really feel for you!