Tässä joku aika sitten meille iski taas ihan hirveä ruoanhimo (tämä ei lie enää mikään yllätys blogiani pitempään seuranneille...).

Ja aina se on joku tietyn ruoanhimo, tällä kertaa turkkilaisen ruoan himo...

Eihän siinä sitten auttanut kuin lähteä ajaa köröttelemään keskustan liepeillä olevalle asuinalueelle ja siellä sijaitsevaan lemppariturkkilaiseen, jossa saa siis maan taivaallisen hyvää Istanbul doneria, eli marinoitua lammasta ja häränlihaa riisipedillä.

Sinne siis ja mieli täynnä suussasulavia ruoantuoksuisia mielikuvia.

Ja kun saavuimme perille, huomasimme heti, että kas, ravintola on vähän muuttanut ilmettään.

Ja hyvin pian huomasimme, että kas, myös ruoka on muuttanut ilmettään, samoin maku :-(

Voihan... Aiemmin niin maukas ja ihanaisilla kastikkeilla varustettu Doner oli modernisoitu kesän kuluessa, ja ruoka oli sekä ulkonäöltään että maultaan erilainen.

Hyvää oli, ei siinä mitään, mutta jotain jäi ikäänkuin puuttumaan. Ehkä juuri se autenttinen, turkkilainen maku.

1890727.jpg

Alkupaloiksi otimme pitaleipää ja ihanan raikasta ja toisaalta vähän tulista acilia, mausteista turkkilaista tahnaa, jonka tarkka kuvaus suoraan ravintolan sivuilta tulee tässä:

Acili (Spicy) - Fresh blend of diced tomatoes, bell peppers, parsley, mint leaves, olive oil and garlic.

1890730.jpg

Ja pääruokana siis rakastamamme Istanbul Doner uudessa koostumuksessaan. Ja tarkka kuvaus taas suoraan ravintolan sivuilta tässä:

Istanbul Doner - Seasoned beef and lamb marinated overnight in a century old tradition accompanied with Turkish rice pilaf

Mutta ihan nautinnollinen ruokahetki kuitenkin, vaikka Doner vanhalla tapaa toteutettuna olisi saanut ne tutut hyvän ruoan aiheuttamat huokaukset aikaan, niitä ei nyt tullut... ;-0

Noh, ehkä ensi kerralla syömme sitten Kebab Iskenderin, sen pitäisi olla varma valinta ;-)

Ja nälkähän se tässä taas tuli näitä kuvia katsellessa, joten heippa, tämä lähtee nyt jääkaapille katselemaan, mitä sieltä mahtaisi löytyä...