Loppuviikosta päätimme toisen suomi-mamman kanssa lähteä läheiseen Ikeaan vähän katselemaan, mitä uutta valikoimaan oli tullut.

Nimittäin Ikean kuvasto se vasta tupsahti postilaatikosta ja aiheutti taas tämän tarpeen (ihan kuin ei tämä talo olisi jo täynnä roipetta, niin lisää vaan pitäisi haalia...)

Ja niinpä lähdimme matkaan, tytöt mukana tietty...

--------------------------------------------------------------------------------

Tosin ensimmäinen ongelma muodostui jo tästä seikasta, sillä autossamme ei ole kuin yksi turvaistuin ja se toinen piti irrottaa ystävättären autosta. Vaan kuinka ollakaan, siitä ei meinannut tulla mitään.

Niin oli kiinalainen viritys, että hermo meinasi mennä. Ystävätär suoritti tulikivenkatkuisen puhelun miehelleen (joka muuten sattui olemaan juuri palaverissa, miksi hemmetissä ne miehetkin on just silloin palaverissa, kun niiden apua tarvittais ja kun oikein v**uttaa ja tekee mieli huutaa, tätäkin pohdimme pitkään tuon puhelun jälkeen ystävättären kanssa) ja siltikään se hiivatin turvaistuimen kiinnike ei meinannut ottaa irrotakseen.

Mutta vihdoin, suomalaisella sisulla, ystävätär sai turvaistuimen revittyä autostaan irti ja pääsimme asentamaan sen meidän autoon. Ja eikun menoksi.

Tai ainakin melkein... Nimittäin ajettuamme jonkun matkaa, ystävätär muistutti, et sunhan piti käydä ATM:llä, pankkiautomaatilla. No voi sun... Siis takaspäin. Mutta tietty eksyimme, kun päätimme vähän oikaista ja sitten tulikin umpitietä ja kaartavaa katua ihan väärään suuntaan ja taas oltiin nollapisteessä. Lopulta löysimme pankkiautomaatille ja sitten hoksasin, että tankkikin on miltei tyhjä, joten kiekkasimme vielä bensa-asemalle (eli siis tosi hyvin oltiin taas etukäteen tähän matkaan valmistauduttu... hmph...).

Ja sen jälkeen VIHDOIN! kohti Ikeaa. Ajomatkaa tulee noin puolisen tuntia, mutta meni oikein railakkaissa merkeissä, siitä takapenkin tyttäret pitivät huolen kovaäänisellä laulannallaan ja kirkunallaan... Korvatulpat ensi kerralla näiden pimujen kanssa mukaan autoon, jes!

1849771.jpg

Ikeassa menimme suoraa päätä syömään ja ne vakkarit, lihapullat ja perunat. Namia oli ja sen jälkeen päätimme viedä tytöt ns. lapsiparkkiin, joka on maksuton Ikean asiakkaille.

1849768.jpg

Tosin yllä olevassa kuvassa taka-alalla näkyvä parkki on vain 60 minuutiksi, joten melko suunnitelmallista sai shoppailukierroksemme olla, jotta siinä ajassa ennätimme tehdä yhtikäs mitään. Emmekä ihan kyllä ennättäneet, joten jouduimme vielä jatkamaan ostoksia tyttärien kanssa, mikä oli varsin mielenkiintoista.

Meidän neiti ei halunnut istua kärryissä ja siitä sitten kinattiin koko loppukierros kaupassa. Mutta kyllä se kauppareissu meni jotenkuten, vähän hammasta purren ja jätskillä lahjoen... Ja löytyihän sieltä matkaan kaikkea kivaa. Ostin muutamia kynttilöitä ja tuikkuja, (ovat Ikeassa paljon edullisempia kuin muualla), pienen koroketuolin neidille hammaspesua varten, pussilakanasetin neidille ja valkean verhoparin. Ei mitään kummempia juttuja, mutta jotain pientä kuiteskin.

Shoppailun jälkeen istahdimme Ikean skandi-kauppaan ja mutustimme vielä jätskit ja matkaan tarttui yksi rulla Göteborg-keksejäkin.

Kun palasimme autolle, oli koko porukka aivan puhki ja luultavasti siitä johtuen neitimmekin jalat menivät solmuun ja oli nenällään parkkipaikalla, polvi veressä ja huuto sen mukaista... huoh!

Ajomatkalla kohti ystävättären kotia pohdimme, että johan oli reissu ja ehkä ensi kerralla lähdemme matkaan ihan kaksin. On näille hermoille parempi ratkaisu, kuin ulvovat, kiljuvat, kikattavat, räkättävät, tottelemattomat, väsyneet, nälkäiset pikkuneidit korvan juuressa ajomatkojen ja tunnin lapsiparkista huolimatta melko pitkältä tuntuvan kauppareissun ajan...