Isukki tuli tosiaan viime viikolla Suomeen kanssamme lomailemaan ja mukanaan hän toi kaikenlaista pientä Ameriikan herkkua.
Ei nyt sentään ribsejä lähtenyt matkalaukussa kantamaan, mutta ihanaista BBQ-kastiketta, jota hyödynsimme heti isukin tultua.
Mieheni on haka keittiössä ja joskus tuntuu, että taitaa hallita keittiön salat usein paremmin kuin minä itse. Ainakin kaikki lihasysteemit ja grillausjutut sujuvat häneltä aika jouhevasti ja maukasta on ollut kaikki isännän kokeilut ja kokkailut.
Tässä viime viikolla miehen paistama/grillaama Ribs-ohje. Mausteiden määrää voi kuulema vaihdella maun mukaan ja tietenkin porsaankyljen koosta riippuen. Eli ohje on noin-mitoilla...
ISÄNNÄN HERKKU-RIBSIT:
1 porsaankylki
n. 2 rkl paprikajauhetta
n. 1 rkl valkosipulijauhetta
n. 0,5 rkl pienirakeista merisuolaa/karkeaa suolaa
n. 0,5 rkl cayennepippuria
n. 0,5 rkl mustapippuria
n. 2 rkl fariinisokeria
Valeluun:
lihanestettä (uunissa olon jälkeen)
n. 3dl BBQ-kastiketta
Sekoita mausteet keskenään lusikalla. Hiero mausteseos vuoassa kauttaaltaan lihaan, ensin alapuoli ylöspäin, niin ettei lihaa näy. Laita ribsit vuokaan, pohjalle vettä n. 3dl, päälle folio ja uuniin 150 asteeseen n. kolmeksi tunniksi.
Ota uunista ja paista grillissä molemmilta puolilta valellen BBQ-kastikkeella. Kastike saa lisää makua, kun lisäät siihen uunissa lihasta erittynyttä lihanestettä. Grillaa n. neljä minuuttia puoleltaan, käännellen useamman kerran ribsejä ympäri ja lisäten kastiketta välillä runsaasti. Kun ribsit näyttävät rapeilta, on liha valmis.
Tältä ribsit näyttivät grillauksen jälkeen.
Ristillinen tasajako... Ja maistui!
Kommentit